برای آنکه بتوانیم درصد موفقیت خود در دادرسی را افزایش بدهیم، الزاماً باید از ابتدا فرآیند دادرسی را با قدرت آغاز کنیم. به عنوان مثال اگر دعوایی با خواسته مطالبه وجه طرح نماییم، باید به روشنی دلایل مطالبه وجه را در دادخواست بیان و علت صلاحیت موکل برای دریافت وجه خواسته شده، را به دادگاه توضیح دهیم.

می دانیم که فرآیند دادرسی با تنظیم و تقدیم دادخواست آغاز می‌شود. ابتدا باید دادخواستی تنظیم نماییم که به عنوان مثال خواسته آن مطالبه وجه است. سپس در شرح دادخواست دلایل و مستندات خود و همچنین علت استحقاق موکل را توضیح می دهیم.

مزایای یک دادخواست خوب

* یک دادخواستِ مستند، مستدل، محکم و قوی می‌تواند به وکیل کمک کند که با اعتماد به نفس کافی روند دادرسی را به نفع خود به پایان ببرد:

استناد دادخواست می تواند به مواد قانونی و یا توافقات قراردادی باشد. مثلاً اگر خواسته مطالبه وجه قراردادی باشد باید به توافقات قراردادی استناد کرد یا اگر خواسته الزام به تنظیم سند رسمی است، باید به مواد قانون مدنی که فروشنده را ملزم به تنظیم سند مبیع به نام خریدار می کند، استناد نماییم. 

* نوشتن یک دادخواست قدرتمند و متقن، نشان‌دهنده توانایی و قدرت وکیل است:

وکیل باید بداند که در دادخواست به کدام مواد قانونی استناد نموده و متن دادخواست را به نحوی بنگارد که دادگاه برای فهم خواسته و دلایل آن به سختی نیافتد. مثلاً اگرخواسته تغییر نام یا نام خانوادگی باشد باید به مواد قوانین مربوط به ثبت احوال اشاره و استناد کرد و به عکس اگر خواسته، اثبات نسب باشد باید علاوه بر قوانین مربوط به ثبت احوال به مواد قانونی مدنی از جهت توارث و تعلق نام خانوادگی هم توجه کرد. تشخیص قانون مرتبط از جمله توانایی های یک وکیل است.

* کسب نتیجه و رای به راحتی:

در موارد متعددی مشاهده شده که دادخواست محکم و قدرتمند توانسته است، بدون پیچیدگی و سختی خاصی حکم را به نفع وکیل از دادگاه اخذ کند. به خصوص در دادخواست های تجدیدنظرخواهی به دلیل اینکه در مرحله تجدیدنظرخواهی اصل بر رسیدگی غیرحضوری است، بنابراین دادخواست قابل قبول می تواند قضات تجدیدنظر را قانع کند که بدون تشکیل جلسه رسیدگی، به نفع ما حکم دهد.

  • اگر دادخواست ضعیف باشد به این معنا است که دعوا از ابتدا کم رمق و ضعیف آغاز شده است و در ادامه نیز کار وکیل برای گرفتن رأی بسیار سخت و پیچیده خواهد شد. در مواردی پیش آمده که وکیل به دلیل تنظیم دادخواست ضعیف ناچار شدهخ دعوی را مسترد نموده و دادخواستی مجدد تنظیم و تقدیم کند.
  • حتی  در موارد متعددی دیده شده که دادخواست ضعیف علیرغم محق بودن و شایسته بودن خواهان منجر به صدور حکم مبنی بر بی‌حقی شده است.
  • دادخواست ضعیف فقط اتلاف هزینه و زمان است و می‌تواند زمان و هزینه‌های موکل و وکیل را هدر بدهد.
  • نحوه انتخاب کلمات و چگونگی جمله بندی در تنظیم دادخواست نقش بسیار بسیار مؤثری دارد. باید از واژه­های سلیس فارسی بهره ببریم. برخی از وکلا به جهت اظهار فضل کلمات ثقیل عربی را در دادخواست به کار می برند. به عنوان مثال کلماتی مثل توقیر، تشحیذ، تقریر و سایر کلماتی از این دست، واژه های عربی هستند که نوشتن آنها در دادخواست ضرورتی ندارد و کمکی به حل موضوع نمی کند.
  • بنابراین آموختن نحوه تنظیم دادخواست برای یک وکیل یک ضرورت انکارناپذیر است.

به جهت فرا گرفتن و آموختن نحوه تنظیم دادخواست به صورت صحیح و قدرتمند در دوره آموزش دادخواست‌نویسی شرکت کنید.

در این دوره به شما آموزش داده خواهد شد که چطور و چگونه دادخواستی مستحکم و قدرتمند و مستدل بنویسید، به نحوی که که فرایند دادرسی را با اعتماد به نفس کامل آغاز کرده و ادامه دهید تا زمانی که رأی به نفع شما صادر شود.

سوال: چرا باید تو این کارگاه شرکت کنیم؟

به دو دلیل

  1. نوشتن دادخواست صحیح و مستحکم، اولین مهارتی هست که یک وکیل باید الزاماً کسب کند، هر دعوایی با تنظیم و تقدیم دادخواست آغاز می شود و چنانچه دادخواست، صحیح و مستحکم نباشد، نتیجه مطلوب از طزح دعوی حاصل نخواهد شد.
  2. تنظیم دادخواست صحیح نشان دهنده قدرت و توانایی یک وکیل است. به عبارت دیگر وکیل می تواند با تنظیم دادخواستی قدرتمند، توانایی خود را به رخ بکشد. دادخواست باید به نحوی باشد که هم رساننده موضوع دعوی و خواسته باشد و هم مانع از بهره برداری خوانده گردد.

ماحصل و نتیجه شرکت در این کارگاه

پس از شرکت در این کارگاه می توانید طریقه نوشتن حرفه ای دادخواست را فرابگیرد. به عبارت دیگر به یک وکیل توانا در نوشتن دادخواست تبدیل خواهید شد.

این کارگاه به شما کمک می کند که گام نخست تبدیل شدن به یک وکیل حرفه ای که هان کب مهارت دادخواست نویسی است را مستحکم بردارید.

هدف نهایی کارگاه

هذف نهایی کارگاه، کسب مهارت در نوشتن دادخواست، فراگرفتن رسم الخط و مهارت استفاده از کلمات صحیح و جمله بندی منطقی و فراگرفتن چگونگی دسته بندی و بیان خواسته و دلایل در دادخواست است.

مدرس دوره دادخواست نویسی

مدرس دوره دادخواست نویسی

دکتر مرتضی شیروانی شیری

  •   وکیل دادگستری
  • فارغ التحصیل دانشگاه تهران
  • عضو بنیاد ملی نخبگان
  • پژوهشگر برتر

نحوه شرکت و برگزاری دوره:

این دوره به صورت آنلاین برگزار می‌شود و فیلم و صوت آن به همراه جزوه در اختیار شما قرار خواهد گرفت

1.ساعت برگزاری:

  • پنج شنبه (یازدهم) 16 الی 20
  • جمعه (دوازدهم آبان) 10الی 14

2. نحوه در اختیار گذاشتن فایل ها

فیلم و صوت و جزوه این دوره به صورت جداگانه بعد از اتمام کارگاه در اختیار شما عزیزان قرار میگیرد

هم از طریق تلگرام و هم از طریق ایتا به فایل ها دسترسی خواهید داشت

3. مبلغ سرمایه گذاری در این کارگاه

ارزش اصلی دوره مبلغ 899 هزار تومان ‌می‌باشد

که به پاس همراهی شما تا روز 11م آبان ماه شما می‌توانید فقط و فقط با تخفیف ویژه و مبلغ 399 هزار تومان در این دوره شرکت کنید

نحوه ثبت نام:

لطفا بعد از واریز مبلغ به شماره کارت زیر:

6104337610195438
به نام مرتضی شیروانی شیری
بانک ملت

برای ثبت نام لطفا از دو طریق زیر اقدام نمایید

  • تکمیل فرم انتهای صفحه

و سپس پشتیبانان ما در صورت تایید فرم، لینک کانال اطلاع رسانی دوره و جزییات را برای شما پیامک خواهند کرد

  • از طریق پیام به ایتا یا تلگرام ما:

برای ارتباط فقط کافی است روی آیدی بزنید و به پشتیبان ما متصل شوید

آیدی ایتا: https://eitaa.com/pajooheshnegar_com

آیدی تلگرام: https://t.me/pajooheshnegar_com

فرم ثبت نام دادخواست نویسی

فرم ثبت نام دادخواست نویسی

نام(الزامی)
حتما شماره موبایل معتبر و در درسترس وارد کنید
در صورتی که کدتخفیف دارید وارد کنید …
لطفا فیش واریزی را بارگزاری نمایید
حداکثر اندازه فایل‌ها : 200 MB.